Ana içeriğe atla

Manga Nedir?

 Manga, 'resimli hikaye' anlamına gelen Japonca bir terimdir. Bu tür başlangıçta metin okuma yeteneği sınırlı olan çocukları eğlendirmek için yaratıldı. Son yıllarda, manga Japonya'da önemli bir eğlence biçimi haline geldi ve bazı insanlar onları sanat olarak görüyor.

  Manga, çocuklar için basit bir çizgi roman formatı olarak başladı. Günümüzde, aksiyon macera, romantizm, korku, aile draması ve hatta bilim kurgu gibi çok çeşitli türlerde geliyorlar. Genellikle karmaşık arsa çizgileri, ayrıntılı sanat eserleri ve karmaşık karakter gelişimi içerirler.

 Manga, benzersiz tarzı ve sanatsal çekiciliği nedeniyle hikayeleri tüketmenin harika bir yoludur. Şu anda dünya çapında hayatın her kesiminden 300 milyondan fazla okuyucu var. Bu, kendi orijinal manganızı yaratırsanız, büyük bir kitle oluşturabileceği anlamına gelir.

Manga bir Japon çizgi roman türüdür. Son yıllarda, manga dünya çapında milyonlarca okuyucuya ulaşan küresel bir fenomen haline geldi. Manga genellikle Japonca (kanji) yazılır, ancak bazı karakterler Çince veya ingilizce olarak da yazılır. Hikaye doğaüstü temalara veya romantizme odaklanıyor.

 Manga, Japonya'nın önde gelen edebi ortamıdır ve popülaritesi dünya çapında artmaya devam etmektedir. Manga genellikle bir çocuk ortamı olarak kabul edilse de, birçok yetişkin de onları okumaktan zevk alır.

 Sadece ABD'de 20 milyondan fazla manga hayranı var ve sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Manga, fantastik hikayeleri tasvir eden Japon çizgi roman / grafik romanlarıdır. Genelde aksiyon, gizem ve komediyle doludurlar. Ana karakterler genellikle çoğunlukla erkek olan bishonen'dir (güzel bir çocuğun portmantosu). Çoğu manga Japonya'da yayınlanmaktadır, ancak bazı başlıklar da İngilizce'ye çevrilmiştir.

 Manga oldukça görsel bir ortamdır, bu yüzden çok sayıda resim ve illüstrasyon içerme eğilimindedirler. Bazı manga serilerinin tamamlanması yıllar alabilir ve her bölüme bir cilt denir. Şu anda baskıda 7.000'den fazla cilt var.

 Birkaç anime türü vardır. Bunlar, canlı aksiyon filmlerinde bulunanlara benzer bir hikayeyi izleyen Japon animasyon dramaları veya animasyon filmleridir. Tipik olarak, anime canlı aksiyon muadillerine kıyasla daha uzun bir çalışma süresine sahiptir.


1. Manga

 Manga, resimli kitap anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Manga, 20. yüzyılın başlarından beri üretildikleri Japonya menşeli popüler bir çizgi roman türüdür. İngilizce konuşulan ülkelerde, manga 1980'lerde baskıda görünmeye başladı. shojyūki (tarihsel kurgu) gibi bazı türler shōjo manga'nın kurallarına uymasa da, manga genellikle shōjo'nun (kızın aşkı) mangasının bir alt türü olarak kabul edilir.

 2. Anime

 Anime, başlangıçta televizyon yayını için üretilen animasyonu ifade eden Japonca bir terimdir. İlk anime serisi, 1952'de Osamu Tezuka tarafından yaratılan Astro Boy'du. O zamandan beri anime, Japonya'da video oyunları, canlı aksiyon filmleri ve müzik de dahil olmak üzere diğer eğlence biçimlerini etkileyen önemli bir sanat formu haline geldi.

 3. Çizgi Roman

 Çizgi romanlar, kurgusal karakterler ve hikayelerle ilgili grafik anlatılardır. Çizgi romanlar, hikayenin her karesinin ilerlemesi ile birlikte ilerleyen sözlü açıklamaların eşlik ettiği görsel imgelerden oluşur. Bu anlatılar, düzyazı anlatı kurgusal olmayan çizgi romanlar, resimli romanlar, siyah-beyaz çizgi romanlar, renkli çizgi romanlar ve grafik romanlar dahil olmak üzere birçok farklı biçimde olabilir.

 4. Shōjo Manga

 Shōjo manga, genç kızlara yönelik bir Japon manga türüdür. 1950'lerin sonlarında ortaya çıktı ve 1960'larda ve 1970'lerde giderek daha popüler hale geldi. shōjo manga, romantizm, drama ve fanteziye odaklanmasıyla karakterizedir.

 5. Shojo Anime

 Shojo anime, öncelikle genç kızlara yönelik bir anime türüdür. 1970'lerde shojo manga'nın popülaritesinden gelişti. shojo anime, romantizm, drama ve komediye odaklanmasıyla karakterizedir.

 6. Shoji Manga

 Shoji manga, çocuklara yönelik bir tür Japon mangasıdır. 1980'lerin ortalarında ortaya çıkmış ve aile hayatı ve sevimli hayvanlar etrafında odaklanması ile karakterizedir.

 7. Shojo Anime

 Genç kadınlara yönelik anime shojo anime, 1970'lerde ortaya çıkan ve temaları romantik ilişkiler ve okul hayatı etrafında dönen bir türdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkçe Manga Oku

En son ne zaman bir Türk filmi veya dizisi izlediniz? Eğer benim gibiyseniz, o zaman ilkokuldan beri bir tane görmemişsinizdir. The Karate Kid'i (1984) sadece bir kez izlediğimi hatırlıyorum ve lisenin ikinci yılına kadar tekrar izlememe izin verilmedi. Muhtemelen Türkçe okumadığınız veya konuşmadığınız halde, dili öğrenmek size ülkenin en iyi filmlerinden ve TV şovlarından bazılarına erişim sağlayabilir. Türkiye'nin kendi film festivaline sahip olduğunu biliyor muydunuz?  Türkiye, 1912'de ilk uzun metrajlı filmi Çınar Çöpügeli'nin (Kara Ekmek) Ankara Devlet Opera Binası'nda gösterime girmesiyle başlayan zengin bir sinema tarihine uzun zamandır sahiptir. Ancak son yıllarda Türk sineması havalandı ve hesaba katılması gereken küresel bir güç haline geldi. Yolcu (The Traveler) ve Uzay Baba (Daddy Long Legs) gibi filmler uluslararası beğeni ve ödüller kazanmış, Türk yönetmen ve oyuncular artık ev isimleridir.  Muhtemelen Türkçe bilmeseniz de bugün Türk filmlerini ve diz

Webtoon Nedir?

 Eğer webtoons (kısa çizgi film) seviyor musun? Eğer yapmazsan, onlara bir şans vermelisin. Webtoons, animasyonu çizgi romanlarla birleştiren yenilikçi ve yeni bir hikaye anlatımı biçimidir. Grafik romanlara benzer şekilde yaratılırlar, ancak çevrimiçi ve her yerden erişilebilirler.   Yalnızca 2019'da webtoon okuyucu sayısı% 50'nin üzerine çıktı. Bu fenomen o kadar büyük hale geldi ki, etkisi Japon ekonomisini bile değiştirdi. Birçok işletme artık pazarlama stratejilerini artırmak için webtoons kullanıyor. Webtoonların popülaritesi, webtoon sanatçılarının her zamankinden daha fazla kazandıkları anlamına da geliyor.    Webtoonlar görsel anlatımın en yeni biçimi haline geldi. Twitter, İnstagram ve Facebook dahil olmak üzere çeşitli platformları kullanarak webtoons oluşturmanın çeşitli yolları vardır. Bu sosyal medya siteleri, içerik oluşturucuların doğrudan hayranlara ulaşmasına izin verdikleri için webtoon görüntüleyicileri için hayati araçlar haline geldi. Webtoons, genellikle